Menu Zavřeno

ČERVENCOVÉ DESKOVKY V PŘÍKOPU – 7. 7. 2023

Akce se konala v rámci projektu: Návrat komunitního života v Příbrami na Moravě, který je spolufinancován Evropskou Unií. Díky této podpoře jsme mohli zakoupit některé z níže uvedených her, ale zejména vybavení naší klubovny.

Díky zájmu jsme uspořádali deskoherní večer již nyní, přestože je léto a mnoho lidí již odjelo na dovolenou.

Deskové hry rozvíjejí fantazii, slovní zásobu, zlepšují paměť, strategické myšlení, soustředěnost a nezkazí žádnou zábavu. Hraní deskových her učí trpělivosti, učí předvídat různá jednání a reagovat rychle na různé (životní) situace. V mozku vznikají nové synapse, mnoho her také procvičuje paměť. Zejména děti díky dosaženým výsledkům získávají dobré sebevědomí a probouzí se i nich zvědavost a touha po poznání a zároveň se rozvíjejí kreativní myšlení, díky kterému jsou děti schopny řešit různé problémy a přizpůsobovat se novým situacím.

Tým pod vedením Anna Chaloupková si nachystal na akci nové a netradiční hry (např. Pokojovky, Draci v práci, Projekt L), které byly podrobně vysvětleny.

Podpořit nás přijeli „kolegové“ z Klub deskovek Javůrek . Doufám, že se zase na dalším hraní uvidíme a určitě i my zavítáme někdy na návštěvu 😁.

A co se hrálo?

Draci v práci

Projekt L

Dragomino

Akvárko

Příští stanice Londýn

Osadníci z Katanu

Gobbit

Hvězdáři

Napsat komentář